High Performance

In november zijn wij uitgenodigd door de firma BOOM Trikes om in het mooie Spaanse Andalusië een testrit te maken op onder andere de nieuwe Mustang Compressor Trike. Natuurlijk hebben wij van de gelegenheid gebruik gemaakt om deze High Performance Trike zelf te besturen. Het werd een dag door de bergen om nooit te vergeten.

Spaans Temperament

“De Compressor heeft een overdaad aan vermogen!” Rob is enthousiast. De Franse dealers hebben de Trike al meerdere malen meegenomen en nu zijn wij aan de beurt. Het kloppend hart van deze Trike is de VCT Compressor motor met 198 Pk en 264Nm koppel.

Que viva Espana… Olé

Het is stralend zonnig weer en onze rit van ongeveer 150km gaat naar het mooie plaatsje Trevélez, dat bekend staat om zijn Iberische Ham. Het plaatsje ligt op 1476m hoogte, aan de voet van de 3483m hoge Mulhacen. Het is volgens de bewoners het hoogste dorp in Spanje. De bochtige wegen door de hoge bergen maken deze rit een bijzondere ervaring. En daar komt natuurlijk het plezier van het rijden bij. Heel veel plezier!! Want de prestatie gewicht verhouding van de ongeveer 600 kilogram lichte Compressor-Trike bedraagt slechts 3 kilogram per pk.

Rob, die met zijn Susanne achterop de nieuwe Mustang heeft uitgeprobeerd, is eerlijk: “jammer dat ik niet alleen gereden heb, want dan had ik het gas nog verder opengedraaid!”

Van verschillende bestuurders van deze Trike is de omschrijving van de rijervaring als volgt: “een onbeschrijfelijk gevoel, dat je nog het beste met een orgasme kan vergelijken!” En daarmee bedoelen zij absoluut niet de niet aanwezige trillingen van de Trike. Het lage zwaartepunt, de afstelling van het onderstel samen met het vermogen, verleidt hun tot deze vergelijking.

Rob beviel boven alles het stabiele rijgedrag van de Mustang. De Comfort voorvork in combinatie met de gestabiliseerde onafhankelijke wielophanging geven het juiste gevoel van controle over deze Trike. Het vermogen van deze Trike is zo sterk, dat het bijna onmogelijk deze op de openbare weg naar zijn top te brengen. Er is constant ruim voldoende vermogen over.

Conclusie

BOOM Trikes heeft weer een geweldige Trike toegevoegd aan de huidige lijn. De uitvoering die wij hebben gereden had als extra’s; 18 inch achterwielen in Compressor Design, 240ltr. kofferruimte, het Fighterstuur en het “Race” remsysteem met 360mm geperforeerde remschijven die vermogen van deze Trike zeer goed weten te doseren.